Η CookEat άναψε τις ψησταριές στο πρώτο της exclusive workshop: “BBQ & Wine Pairing”
Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το πρώτο exclusive workshop της CookEat, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο εμπειριών γαστρονομίας. Το workshop με τίτλο “BBQ & Wine Pairing” φιλοξενήθηκε στο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό Roaster Grills Showroom, έναν χώρο απόλυτα εναρμονισμένο με το concept της βραδιάς.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του καλού BBQ, να εξερευνήσουν διαφορετικές κοπές κρεάτων και να ανακαλύψουν πώς κάθε τύπος ταιριάζει ιδανικά με συγκεκριμένα κρασιά.
Σε ένα χαλαρό αλλά ταυτόχρονα ενημερωτικό κλίμα, η ομάδα της CookEat και ο Head Chef Απόστολος Τακούλας μαζί με εξειδικευμένους επαγγελματίες από τον χώρο του κρέατος και του οίνου – παρουσίασε:
Τις διαφορές ανάμεσα στις βασικές κοπές κρέατος
Τεχνικές σωστού ψησίματος και διαχείρισης θερμοκρασιών,
Και φυσικά, τα μυστικά πίσω από έναν επιτυχημένο συνδυασμό BBQ και κρασιού.
Το wine pairing από τον sommelier Δημήτρη Μανωλάκο, ανέλαβε να αναδείξει το κάθε πιάτο, με επιλεγμένες ετικέτες που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα – από ελαφριά και φρουτώδη λευκά μέχρι βαθιά, στιβαρά κόκκινα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να συγκρίνουν πώς αλλάζει η γεύση του κρέατος όταν συνοδεύεται από διαφορετικά προφίλ κρασιών, ενισχύοντας έτσι τη γευστική τους εμπειρία.
Πέρα από τη γευσιγνωσία, το workshop προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία εκπαίδευσης, αλλά και κοινωνικοποίησης. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις, δοκίμασαν, ρώτησαν, γέλασαν και φυσικά… απόλαυσαν.
Το “BBQ & Wine Pairing” αποτέλεσε την ιδανική εισαγωγή στις εμπειρίες που σκοπεύει να προσφέρει η CookEat στο κοινό της: υψηλής ποιότητας γαστρονομία, σε συνδυασμό με γνώση, αυθεντικότητα και απόλαυση.
Η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο γευστική – και εμείς ανυπομονούμε.